popup close
Smart Climate Glass
Categorie
Idee
Cluster(s)
Energy & Sustainability
Chemics & Materials
Building & Physics
Team info

Esteban Willemse

Innovation Management Master
LinkedIn
Lid van:
Nederlands

Sven van Eldik

Innovation Management Master
LinkedIn
Lid van:
Nederlands

Jan Willem Swerts

Innovation Management Master
LinkedIn
Lid van:
Nederlands
Share

Smart Climate Glass

De uitdaging

Steeds meer mensen worden zich bewust van de negatieve impact van het opwekken van "grijze stroom". Helaas is het op dit moment nog steeds noodzakelijk om aan de energiebehoefte van de bevolking te kunnen voldoen.

Gelukkig is er op de TU/e een geweldig materiaal ontwikkeld dat in staat is om infrarood te reflecteren. Wanneer dit materiaal op ramen wordt aangebracht als coating, zal de warmte van de zon tegengehouden worden, terwijl de transparantie van het raam exact hetzelfde blijft. In warme landen, zoals de Verenigde Arabische Emiraten betekent dit dat er tot wel 30% minder energie verbruikt hoeft te worden voor het afkoelen van ruimtes. Voor een gemiddelde wolkenkrabber zorgt dit tevens voor een financieel voordeel van meer dan 1 miljoen dollar per jaar.

De oplossing

Als oplossing leek het ons slim om een patent aan te vragen op zowel de passieve als de actieve toepassing van het materiaal, zodat fabrikanten van ramen tegen bepaalde voorwaarden (waaronder de prijs per vierkante meter glas) onze toepassing kunnen gebruiken om duurzamere ramen te kunnen verkopen.

Foto's
Video's
Stemmen
Ingeborg Inderfurth 12 mrt 12:41
Stanley Daal 10 mrt 00:02
Joris Jessen 9 mrt 17:46
Elke van Hal 9 mrt 16:29
Zissios Georgakakis 9 mrt 16:24
Comments (13)

Benjamin Jurg


30 maart 2017 om 11:18

Concerning the scaleability of the product good to talk to lotte geertsen who has many tips on this.

Johannes van Melle


24 maart 2017 om 10:43

Not sure if this idea is new. Should you want to patent it, it is recommended to specify also preferred solutions, such as preferred materials that are weather resistant, easy to apply etc.

Esteban Willemse


8 maart 2017 om 13:35

@brightlands @bart van as: Moreover, the most interesting industry for the passive version of our product is architectural glazing of high-rise buildings and skyscrapers.

Esteban Willemse


8 maart 2017 om 13:23

@brightlands @bart van as: Thank you for your comment! Their product reflects both visible and infrared light while our product only reflects infrared light. So, their product is only applicable on non-transparent surfaces.

Bart van As


8 maart 2017 om 10:35

Very cool idea! How does it stack up against this recent announcement? Http: //www. Economist. Com/news/science-and-technology/21716599-film-worth-watching-how-keep-cool-without-costing-earth? Frsc=dg%7cd

Esteban Willemse


4 maart 2017 om 11:55

@innoenergy @tom huizer: Hartelijk dank voor uw bericht. Naast het feit dat de e-blinds een geweldig product is, kunnen we heel wat inspiratie halen uit de manier waarop zij het presenteren.

Esteban Willemse


4 maart 2017 om 11:44

@termofischerscientific @alex jonkers: Op dit moment hebben we nog geen film, maar een chemische stof die als coating aangebracht kan worden. Idealiter op deze manier (eerste plaatje): Http: //www. Joostdevree. Nl/shtmls/dubbelglas. Shtml

Esteban Willemse


4 maart 2017 om 11:37

@tbi @van den wall bake: Hartelijk dank voor uw bericht. Onze actieve variant is in staat om van eigenschap te veranderen. Als het koud is, dan is warmte van de zon wel gewenst. Een koppeling met gebouwbeheersystemen is dus erg interessant.

Esteban Willemse


4 maart 2017 om 11:24

@océ @marco kemp: Hartelijk dank voor uw bericht. Een diy-kit is inderdaad een hele interessante toepassing, die we zeker mee zullen nemen tijdens de ontwikkeling van ons product.

Tom Huizer


3 maart 2017 om 09:35

Interessante techniek! Ter inspiratie: Http: //www. Innoenergy. Com/venture/daylight-solutions/. Ben benieuwd naar de details van jullie concept!