popup close
Electromagnetic Resonance Generator
Category
Prototype
Cluster(s)
Energy & Sustainability
High Tech Systems & Materials
Transport & Automotive
Team info

Karsten van Asdonk

Biomedische Technologie Bachelor
LinkedIn
Member of:
Nederlands
We are searching for team members with the following skills: Open-minded, volhardend, doortastend, technisch/analytisch sterk
Share

Electromagnetic Resonance Generator

The challenge

Er is dringend een omslagpunt nodig in de energiehuishouding van de mensheid. Het gebruik van fossiele brandstoffen brengt niet alleen veel schade teweeg, er wordt om de grondstoffen zelfs gevochten - een conflict wat niet zou bestaan als energie overal direct beschikbaar was.

De huidige duurzame technologieën hebben simpelweg niet de impact om dit omslagpunt te bereiken: ondanks het feit dat ze steeds efficiënter en goedkoper worden, blijven ze afhankelijk van fluctuerende externe factoren. Daar komt bij dat het gewin dat men haalt uit de fossiele brandstofindustrie dat van duurzamere technologieën nog altijd mijlenver overschrijdt.

The solution

Er is een technologie nodig waarmee men overal en altijd een duurzame energiebron kan tappen. Zo kunnen energiecentrales ter plekke 100% duurzame energie opwekken en verspreiden via het bestaande lichtnet, en zijn particulieren uiteindelijk in staat om zichzelf, autonoom, in hun energiebehoefte te voorzien. Een voorbeeld van zo'n technologie is de Electromagnetic Resonance Generator.

Images
Video's
No videos yet!
Votes
This candidate has been eliminated.
Comments (6)

Erwin de Jong


22 maart 2017 at 19:23

Je noemt als belangrijk speerpunt efficient en goedkoop. Kan je deze termen spiegelen tov huidige bestaande oplossingen? Dit zorgt ervoor dat de door jouw gestelde voordelen sterk worden onderbouwd.

Karsten van Asdonk


8 maart 2017 at 15:03

Dank voor de comments! De verwachte output is 3v en een paar ma per unit (zie foto), genoeg voor een simpele led. Door meerdere units aan elkaar te schakelen (in serie en parallel) kan zowel in voltage als ampèrage worden opgeschaald.

Tom Huizer


3 maart 2017 at 09:47

Wij zijn benieuwd naar je concept! Welke toepassingen en schaal zie je voor je?

Edoardo


1 maart 2017 at 23:19

Cool! Teslas vrije energie. Ik wachtte het lange tijd. Ik ben benieuwd je prototyp te zien!

Marco Kemp


23 februari 2017 at 12:31

Er zijn meerdere van dit soort concepten die in theori energie uit magnetisch-veld-fluctuaties of geladen ionosfeer zouden kunnen halen. Heb je al eens berekend wat het power-potentieel van jouw idee zou zijn? Daar valt het vaak op om.

Frank Steeghs (ACE.eu)


22 februari 2017 at 06:40

Noodzaak is duidelijk. Ik ben wel heel erg benieuwd naar de technische uitvoering hiervan en dan ook het rendement/capaciteit. Succes met het vormen van een team!